ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018


Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίου, Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την UNESCO, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως. 
 ==========================================

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
  ==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ
 ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ...
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ Ή ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ MP3 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Θοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγον, καλοσωρίζοντας τον νέο προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού,
Αρχιμ. Ιωακείμ Αϊβαλιώτη.

==========================================
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου  στον Ι. Ναό μας, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.
Ακολούθησε Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή.  Το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου

Κατά την Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή, παρίσταντο  o Δήμαρχος και οι Αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, 
 οι σημαιοφόροι των Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και πλήθος Πιστών.
 
 
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου Κα Ελένη Προκοπίου.

 ==========================================
Εορτή Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού 
στην ενορία μας
 ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με λαμπρότητα και ευλάβεια εορτάστηκε στην ενορία μας η παγκόσμιος ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Στον Ιερό μας Ναό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο. 
Ακούστε το Κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης  
κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, πατώντας 

 ==========================================
Εορτή Ανακομιδὴς Τιμίων Λειψάνων 
Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017, εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον Ιερό μας Ναό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή και συλλειτουργούντος του Αιδεσιμοτάτου Οικονόμου π. Αντωνίου Κούκλη, εφημερίων του Ιερού Ναού μας. 

Κατά την ανωτέρω Θεία Λειτουργία, ετέθη προς προσκύνηση από τους πιστούς απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις προς ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, που φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες, στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοσπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Προτέριος, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο βίο και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Ευχαριστία, ενώ στο πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσκύνησαν το ως άνω Ιερό Λείψανο του Αγίου.

 


==========================================


ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ
09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Την Τετάρτη 09 Αυγούστου 2017, επισκέφτηκε την ενορία μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος χοροστάτησε κατά την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και του (Μικρού) Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ακούστε το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου πατώντας
< ΕΔΩ >
 ==========================================

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
(6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ
Εὐλόγησον, Κύριε, τὸν καρπὸν τοῦτον τῆς ἀμπέλου τὸν νέον, ὃν διὰ τῆς τοῦ ἀέρος εὐκρασίας, καὶ τῶν σταγόνων τῆς βροχῆς, καὶ τῆς τῶν καιρῶν γαλήνης εἰς ταύτην τὴν ὡριμοτάτην στάσιν ἐλθεῖν ηὐδόκησας, ἵνα ᾖ ἐν ἡμῖν τοῖς ἐξ αὐτοῦ τοῦ γεννήματος τῆς ἀμπέλου μεταλαμβάνουσιν εἰς εὐφροσύνην, καὶ τοῖς προσενέγκασι δῶρον εἰς ἐξιλασμὸν ἁμαρτιῶν, διὰ τοῦ ἱεροῦ καὶ ἁγίου Σώματος καὶ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ σου· μεθ᾿ οὗ εὐλογητὸς εἶ, σὺν τῷ παναγίῳ καὶ ἀγαθῷ καὶ ζωοποιῷ σου Πνεύματι, νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.Ἀμήν.

==========================================

 ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ 
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 'εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις' του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους , στο Γαλάτσι.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, καθηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο. 
Στη συνεχεία έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος στη γύρω περιοχή υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, των αρχών του Γαλατσίου και πλήθος πιστών. ==========================================


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ανεγερθέν παρεκκλήσιο του Ι. Ναού μας.

Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Πέμπτην τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.
 Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Παρασκευήν, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, μετά αναλόγου Θείου Κηρύγματος.
Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος.
Ακούστε το Κήρυγμα του Σεβασμιώτατου πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο
ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ (MP3 ΑΡΧΕΙΟ)

==========================================

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(6 και 7 Ιουλίου 2017)

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.Την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, κυριώνυμον ημέραν της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ενώ το απόγευμα εψάλλει ο μεθεόρτιος Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και  ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος πέριξ του χώρου του Ιερού παρεκκλησίου. 

 
 ==========================================

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(12 και 13 Μαΐου 2017)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.

Την παραμονή της εορτής, του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ.

Στο τέλος του Εσπερινού, τον Θείον λόγον εκήρυξε κατ'εντολήν του Σεβασμιωτάτου, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. ΝΙΚΑΝΩΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Ακούστε το Κήρυγμα του Πανοσιολογιώτατου πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον, και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

πό το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ )  


Ακούστε το Κήρυγμα του Σεβασμιώτατου πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο
ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ (MP3 ΑΡΧΕΙΟ)

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας στις κεντρικές Λεωφόρους του Γαλατσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ


    ==========================================

ΠΑΣΧΑ  2017

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ


 Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ 

ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

(VIDEO)

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ (14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017) (VIDEO)

 

==========================================

Μ. ΤΡΙΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με κατάνυξη τελέστηκε στην ενορία μας η Ακολουθία του Νυμφίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ

ή πατώντας <ΕΔΩ>  

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ή πατώντας <ΕΔΩ> 

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (Δ' ΝΗΣΤΕΙΩΝ)

Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ


==========================================

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική μας επέτειος της επαναστάσεως του 1821 στον Ι. Ναό μας, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο.  Κατά την Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή, παρίσταντο πλήθος πιστών, οι σημαιοφόροι των σχολείων και οι αρχές της πόλης.

 

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  

 (ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ)

Από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,
 κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.


 ==========================================

Β' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ 

(10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017)

 Με κατάνυξη τελέστηκε η Β' στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο το βράδυ της Παρασκευής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.
 

==========================================
 ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.

Ακούστε το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου
 
ή πατώντας <ΕΔΩ>
==========================================

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2017

Ανήμερα Θεοφανείων, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017.

Από την Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον. 
Ακολούθησε ο Μεγάλος Αγιασμός, παρουσίας πλήθους πιστών και των αρχών της πόλης.
==========================================
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 Από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ.κ. ΚΛΗΜΗ, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.  

Το Κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου


==========================================
ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου. 
 
 
 

==========================================
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου  στον Ι. Ναό μας, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον λόγον.
Ακολούθησε Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή.

Το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου
Κατά την Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή, παρίσταντο  o Δήμαρχος και οι Αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, η Βουλευτής κυρία Ελένη Αυλωνίτου, οι σημαιοφόροι των Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και πλήθος Πιστών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου Κος Κωνσταντίνος Καρλής.

 
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

==========================================
ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ

ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟΝ ΠΑΪΣΙΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΝ,

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗΝ

ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΝ,

ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑΝ ΤΗΝ 18ην ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΑΘΗΝΑΙ)

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ MP3
* ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ * 


========================================== 

Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
(14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016)==========================================


Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
(6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016) 
 ==========================================

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 
ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
19 - 20  ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού, στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, καθηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη, όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο.
Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και εν συνεχεία έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος στη γύρω περιοχή υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, των αρχών του Γαλατσίου και πλήθος πιστών. 

 ==========================================
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ανεγερθέν παρεκκλήσιο του Ι. Ναού μας.

Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Τετάρτην τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, και ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος.
Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτην, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, μετά αναλόγου Θείου Κηρύγματος.

 ==========================================

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(6 και 7 Ιουλίου 2016)

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ενώ προΐστατο των ιερέων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, κυριώνυμον ημέραν της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ενώ το απόγευμα εψάλλει ο μεθεόρτιος Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και  ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος πέριξ του χώρου του ιερού παρεκκλησίου.


  ==========================================


Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(2016)

Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν και φέτος, οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.

Την παραμονή της εορτής, του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.Ανήμερα της εορτής, το πρωί 
στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λειτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας στις κεντρικές Λεωφόρους του Γαλατσίου.


==========================================

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2016

 

==========================================

  

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(ΠΑΣΧΑ 2016)
Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ 

ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

==========================================

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ 

(ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΣΠΕΡΑΣ)

-24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016-

==========================================

 

ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΝΗΣΤΕΙΩΝ (17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016)

Την Κυριακή Ε' νηστειών, 17 Απριλίου 2016, είχαμε την τιμή να επισκεφτεί την ενορία μας και να ιερουργήσει, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΗΣ,  Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο.

   ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ

==========================================

   

ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΝΗΣΤΕΙΩΝ (27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016)

Την Κυριακή Β' νηστειών, 27 Μαρτίου 2016, είχαμε την τιμή να επισκεφτεί την ενορία μας και να ιερουργήσει, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.κ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον εφημέριο του Ι. Ναού μας π. Γεώργιον Γιαπιτζίογλου. 

Του ευχόμαστε εγκαρδίως Α Ξ Ι Ο Σ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Διάρκειας 1 ώρας)


ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Η ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΠΙΤΖΙΟΓΛΟΥ ΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ


==========================================

Β' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ (25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016)

 Με κατάνυξη τελέστηκε η Β' στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο το βράδυ της Παρασκευής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου Ηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ

==========================================

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική μας επέτειος της επαναστάσεως του 1821 στον Ι. Ναό μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο.

 

Κατά την Δοξολογία επί την Εθνική μας εορτή, παρίσταντο πλήθος πιστών, οι σημαιοφόροι των σχολείων και οι αρχές της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος Σταυρακάκης, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων.

 
ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

 Η ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι. Ναό μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.
 

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου

Η περιφορά των Ι. εικόνων πέρυξ του Ι. Ναού

 

==========================================

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016

Ανήμερα Θεοφανείων 2016 -  Θ. Λειτουργία - Μεγάλος Αγιασμός ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, παρουσία πλήθους πιστών και των Αρχών της πόλης.

==========================================

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Από την Πρωτοχρονιάτικη Θ. Λειτουργία - Δοξολογία - κοπή και Ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, παρουσία των Αρχών της πόλης.


==========================================

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

Από την Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 


 ==========================================

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Από την Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου

  ==========================================

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 

ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
==========================================

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

  Κλιμάκιο της ενορίας  επεσκέφθει το Ολυμπιακό γήπεδο πίνγκ-πόνγκ Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται οι εξ Αφγανιστάν πρόσφυγες και παρέδωσε στους υπεύθυνους της φιλοξενίας την συγκεντρωθείσα ανθρωπιστική βοήθεια.
==========================================

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ Κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

==========================================


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (2015)
 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού, στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, καθηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.
Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και εν συνεχεία έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος στη γύρω περιοχή υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής, των αρχών του Γαλατσίου και πλήθος πιστών.

(Εθελοντική ομάδα εργασίας Ι. Ν. Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου)

==========================================


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
 
Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς τιμή του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο υπό ανέγερση παρεκκλήσιο του Ι. Ναού μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Την Τρίτη 14 Ιουλίου, το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος πέριξ του Ναού.
 

==========================================

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

7 ΚΑΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Με λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός προς τιμή της Αγίας  Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Την Τρίτη 7 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής,  το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Το απόγευμα εψάλλει ο μεθεόρτιος Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και εν συνεχεία έγινε η  Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος στα δρομάκια του Συνοικισμού. Η Ιερά Πανήγυρις τελείωσε με την παράκληση στην Αγία.

  (ΠΑΡΑΜΟΝΗ)


(ΑΝΗΜΕΡΑ)

 

==========================================

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2015

Θ. Λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου Βερενίκης ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 
 

==========================================

 

Πανήγυρις Αγίας Γλυκερίας 2015  ==========================================

 

Ανάσταση 2015

 

==========================================

Όρθος Μ. Δευτέρας. "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται"

==========================================

Κυριακή Γ' Νηστειών (Της Σταυροπροσκυνήσεως)

 

==========================================

Τετάρτη Δ' Εβδομάδας 18-3-2015 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία χοροστατούντος του Αγίου Μεθώνης, κ.κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου

 

 

==========================================

Κυριακή Β' Νηστειών 2015, Άγιος Ναζιανζού κ.κ. Ιάκωβος

 


==========================================

Θεοφάνεια 2015: Ο αγιασμός των υδάτων

  

==========================================

Κυριακή 23-11-2014, Θ' Λουκά

Χοροστάτησε ο Άγιος Πτολεμαίδος κ.κ. Προτέριος

==========================================

 

Η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού, 14-9-2014

 

==========================================

13-6 Πανηγύρι Αγίου Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

 

==========================================

 

Κυριακή 22/6 (Β' Ματθαίου) 

Χοροστατεί ο μητροπολίτης Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμων
Κήρυγμα μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος

 

==========================================

25-3-2014, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Χοροστατεί ο κ.κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας), μητροπολίτης Περγάμου

 

 

 

 

==========================================

 

Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου (Κυριακή Β' νηστειών): Επι σοι Χαίροι

Μέλος από χορού, αργοσύντομον, ήχος πλ. δ'. Εμελοποιήθη το πρώτον υπό Σωκράτους Παπαδόπουλου, και διασκευασθέν ως προς το ύφος και την εκτέλεση υπό Χαριλάου Ταλιαδώρου.

==========================================

6 Δεκεμβρίου 2013 - Εορτή Αγίου Νικολάου

 

==========================================

 

Πρωτοχρονιά 2014

 

==========================================

Θεοφάνεια 2014

 

 

==========================================